2010. november 14., vasárnap

Ki lennél?

Mindig öröm, ha egy játékban én is sorra kerülök, ez most sincs másképpen, köszönöm szépen Ildikónak a felkérést.

"Melyik általad olvasott könyvben vállalnál szerepet, ki lennél és miért?"

* Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak - Trillian (
Tricia McMillan)
Ő volt az első, aki most eszembe jutott, szerintem klassz kis női karakter ebben az agyament történetben, vagány, okos, hihetetlenül fura emberekkel és Marvinnal van körülvéve, a szülőbolygója megsemmisült, ő az űrben utazik össze-vissza, bár igazság szerint már előtte lelépett róla, naná, hogy egy pasi miatt.

* Anna Gavalda: Együtt lehetnénk - Camille Fauque
Ha nem is külsőleg (bár mindketten barna hajúak és tök vékonyak vagyunk), de azért van hasonlóság köztem és Camille között, főleg a belső dolgokban, emiatt is vált nekem egyből rendkívül szimpatikussá elsőre. Zárkózott, nehezen nyílik meg, nehezen barátkozik, illetve kommunikál az emberekkel, szóval problémás a társadalomba való betagozódása, DE ennek ellenére mégis sikerült megtalálnia egyvalakit, aki miatt érdemes megküzdeni elsősorban önmagunkkal és nyitni. Ezt szeretném én is.

* Jane Austen: Büszkeség és balítélet - Elizabeth Bennet
Kiemelkedett kortársai közül, okos és művelt volt, nem állt meg a hímzésnél és a pletykálkodásnál, hanem mindig tovább képezte magát szellemileg, ami az egyik legfontosabb dolog a világon. Az meg, hogy ő lett Mrs Darcy, mindenkiből irigységet vált ki, de nevezzük inkább csodálatnak, mert amúgy megérdemlik egymást.

* Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója - Mia Thermopolis
Esetlen, kétbalkezes, tini korom óta az egyik kedvenc hősnőm, ez nem is nagyon fog változni, ezért van az, hogy itt is be merem vállalni, és hát lányok, Michael a barátja, az egyik legeslegtökéletesebb férfi főszereplő! Már csak emiatt is szívesen lennék ő, nem is a hercegnőség miatt.

* Claudia Frenzel: Na ne! - Miriam Mertz
Ez még a legfrissebb élmény, mégis bennem maradt Miriam, mert ő is a peremen él mint én, aki benne van az tudja, hogy miről beszélek, szó se róla, magunk választottuk ezt az utat (még ha neki a narkolepsziája is szerepet játszott...), ez a két idézet tökéletes: http://moly.hu/idezetek/37905 és http://moly.hu/idezetek/37904

+ a Tengeróceánban a hotelben bármilyen szerepet szívesen vállalnék, az úgy tökéletes ahogy van

+ természetesen Darvasi László egyik összegyűjtött szerelme ;)

Akiket pedig ösztönözni szeretnék a bejegyzés megírására, bár azt hiszem megkapták már mástól is: tasiorsi és Dün (mi van a könyvesblogoddal, miért nem elérhető?).

3 megjegyzés:

  1. Áá, de jókat írtál! :)) Trillian nekem is eszembe juthatott volna - nagyon tetszett a karaktere amikor olvastam a könyveket (bár csak az első kettőt olvastam egyenlőre). Elizabeth Bennett, Mia és Camille is nagyon fickás válaszok :)

    VálaszTörlés
  2. A Büszkeség és balítélet választásának leírása nagyon tetszett, nagyon szépen megfogalmaztad, és naná, hogy a karakter is eszméletlen jó. :)

    VálaszTörlés
  3. @PuPilla: köszi szépen, nekem tényleg ők azok, akik fontosak a regényekből, Camille különösen, egyébként meg tényleg olyan fickás lett külső szemmel is :D (áh, de dinka vagyok)

    @Ildikó: van még egy ilyen női karakter a lapok világából, aki a nagy többség által szeretett és ő jut az eszébe egy ilyen kérdés feltevésekor? :) Talán még Jane Eyre, de nem akartam annyira klasszikus irányba elmenni, mert a 21. század is bőven szolgál jókkal, de persze, Jane Eyre-t is szeretem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.