2010. november 21., vasárnap

Ami a következő hetekben várható nálam:

Szép kis kupac várt rám itthon, hatalmas öröm volt lapozgatni a ropogós és friss szagú könyveket, jaj, komolyan, le sem tudom írni mennyire ugrált ott bent a mellkasomban az a valami, legszívesebben sikítva futottam volna fel-le a szobában, mint Olive A család kicsi kincsében.


Nem tudom még a sorrendet, mert legszívesebben mindegyik az első lenne, de ezekről elég nagy valószínűséggel fog születni bejegyzés:
(A Meztelen Juliet persze nincs elfelejtve)

Samanta Schweblin: A madárevő
Rövid kis elbeszélések, amik hétköznapi módon indulnak, aztán átfordulnak egy más világba, na nem fantasy-lényekre kell gondolni, hanem inkább meglepődésre és szürreális hangulatra, mert ahogy a fülszöveg is írja, lehetetlen nem létezik. Mindezt egy kortárs argentin írónő tollából, kíváncsiságfaktor tízes.
moly adatlap
kiadói adatlap

Risto Isomäki – Petri Tolppanen – Jussi Kaakinen: Elsodort világok Egy finn öko-thriller alapján készült képregény, koncepciójában (a feldolgozás miértje, mi volt előbb) hasonlít a magyar Keresők c. képregényhez, csak ez most egészen más témában érkezik északról. A globális felmelegedés bizony következményekkel jár, városok süllyedhetnek a tengerszint alá, ilyeneket fedeznek fel a történet kutatói is, és közben rájönnek, hogy bizony közel járnak hozzá most is, de vajon megmenthető-e a Föld. Feleszmélünk-e időben és ha igen, akkor is, van-e még remény a változásra? Mindenesetre kíváncsi vagyok, mindez egy környezetvédelmi aktivista tollából mennyire szájbarágós vagy éppen zseniális, és hát képregény, na! moly adatlap kiadói adatlap

Eve Ensler: A Vagina Monológok
Mi is az ott? Van neve? Mindenkinek más, van, aki nem beszél róla, még nem vagy már nem, de most újra erről tudhatunk meg többet a különböző nőkkel készített interjúk alapján. Több, mint ami az első kiadásban megjelent, vagyis remélhetőleg még botrányosabb. Már olvastam majdnem egy éve, kíváncsi leszek most hogyan fog hatni.
moly adatlap
kiadói adatlap

Eve Ensler: Tökéletes testek
Tökéletlen vagyok. Vagy mégsem? Örök probléma a nőknél, hogy elég magas vagyok-e, milyen a vádlim, nagy-e a fenekem, a hasam mennyire lapos, na meg a sebészeti út nélkül változtathatatlan dolgok: miért nincs pisze orrom vagy miért van benne az az apró törés. Azért, mert Te úgy vagy Te. Mindenkinek vannak problémái, van, aki megbékél vele, van, aki örökké harcban áll, legyen szó egy amerikai vagy afrikai nőkről. Jó ez az interjús forma, nekem bejön.
moly adatlap
kiadói adatlap

Eve Ensler: Érző lelkek
A lélekben folytatott küzdelem ugyanolyan keserves tud lenni, mint a test feletti uralom kialakítása, ha egyszer gondolkodunk, akkor bizony jöhetnek kellemetlen percek, amik akár kényszerbetegségekké, mániákká tudnak alakulni, főleg, ha a társadalmi normáknak való megfelelés a cél, amik nem is feltétlenül egészséges dolgok.
moly adatlap
kiadói adatlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.