2010. október 7., csütörtök

Egy kis blogelemzés, nem sok


Ha már egyszer ma úgyis állományelemzés volt a feladat gyakorlaton, igaz, hogy közgazdasági jelzeteknél, de elgondolkodtam azon, vagyis hát észrevettem, hogy a magyar nyelvű irodalom kicsit most háttérbe szorult nálam, nem szándékosan, egyszerűen így alakult. Tervezem a visszatérést, lesz majd szó az új Krasznahorkai-kötetről, de előtte meg kell még írnom a César Aira-könyvről a valamit, meg amúgy is vannak kívánságlistán könyvek, amiknek vagy bent kellene végre lenniük a könyvtárban, vagy kölcsön kellene már kérnem, de 24 óra nem elég egy napra.

Majdnem harminc könyvről írtam már itt, mert ugye vannak még a könyves közbevetések és a könyvtáras bejegyzések, de legutoljára augusztus 26-ra dátumoztam a London csak oda c. könyvről szólót és 100% magyar szépirodalom meg július 23-án volt, ugye az Összegyűjtött szerelmeim. Nem túl fényes, de ahogy nézem a havi adagokat, azért mindig van benne 2-3 magyar is, csak nem az igazi, még-még-még jobban kellene válogatnom és az időmet beosztani. Június hónap volt csodálatos, akkor a havi tíz elolvasott könyvemből 7 magyar volt, 2 Agota Kristof és persze az X generáció.

De hát megint csak itt van velem szemben a polcon A Highgate temető ikrei, amit illene elkezdeni, na meg épp a Bridget Jones naplója kellős közepén vagyok, aminek második része is van... + Mónikától még mindig itt van a Hajnalhasadás, hogy magyarul is elolvashassam, ne csak az eredeti nyelven. Még mindig nagyon vágyakozom A madárevőre, de nem érkezik válasz... :( És majd jön a Csak egy harapás, az jó lesz, hiányt nem szenvedek. :)

További mélyre hatoló blogelemzéshez már nincs energiám, inkább az az öt könyv, amik a lista elején vannak, hogy minél hamarabb elolvasandók a magyar szépirodalom rétegéből:

Bartis Attila: A nyugalom
Békés Pál: Semmi baj vagy a Csikágó
Darvasi László: A világ legboldogabb zenekara vagy a Virágzabálók
Rakovszky Zsuzsa: A Hold a hetedik házban
Szerb Antal: Szerelem a palackban
(+ próbálkozni a Sátántangóval, pótolni az elmaradt Háy János-könyveket, újraolvasni ezt-azt és még annyi lehetne... Nagy Gergely: Basszus! - Zene és szöveg vagy az Angst - A városi harcos kézikönyve sem maradhat ki)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.