2011. február 4., péntek

Bryan Lee O'Malley: Scott Pilgrim végtelen bánata

Félidőhöz érkeztem a sorozatban, és ahogy haladtam előre a kötetben, egyre inkább azt éreztem, hogy ez jobban sikerült a második résznél, egyértelműbb, világosabb és a karakterfrissítés is jót tett. A második kötetben kisebb gondjaim akadtak az tér-idő kezelésével, nem volt elég nyilvánvaló számomra, hogy mikor melyik évben járunk, nos, most már egyértelművé vált, hogy a fekete keretes oldalak a múlt, főleg, hogy ezt Scott is eléggé nyilvánvalóvá teszi egy buborékban ("ezerrel pörög életem filmje").

Fülszöveg: A kapcsolatból kapcsolatba ugró Scott Pilgrim életére sötét árnyat vet új barátnője hét gonosz ex-pasija. Scott csak akkor járhat Ramona Flowersszel, ha előtte meg-semmisíti a szennyeslelkű, múltbéli partnereket. Todd Ingram a harmadik ex. Nemcsak hogy vegetáriánus-rocksztár, de Scott volt barátnőjével, Envy Adamsszel él, aki kábé másfél éve taposta szilánkosra főhősünk törékeny szívét. Envy viszont nem éri be ennyivel. A pokol tüzén edzett, sikeres art-rock zenekarával Torontóba érkezik, és két nappal a koncert előtt Scott együttesét kéri fel előzenekarnak. Elég lehet 48 óra, hogy Scott kifilézze Toddot, túllépjen az Envy okozta sebek nyalogatásán, eközben építse új kapcsolatát, és még az új számokat is begyakorolja? Sok ez? Most mindez kiderül.

Szóval lett nekünk ebben a kötetben egy Envy és Todd párosunk, meg még az együttesük dobosa, akik közül Envy különösen főszereplői státuszba lépett, hiszen hát ő a hírhedt excsaj, akit Wallace különösen gyűlöl. Jót tett a vérfrissítés, Envy kellően rosszindulatú és gonosz, Todd meg buta mint egy majom, de hát ő bármit megtehet, nem, mert rocksztár? ("és akkor a parmezános csirke sem vega?" ez mondjuk épp Envy). De valójában Envynek ez csak álca és belül még mindig Natalie, de itt van Ramona, aki igazán szimpi csajszi, és jó Scott-tal, de ahhoz meg, hogy ez így is maradhasson, le kell győzni Todd-ot. És akkor indul az agyament menet a játékban, amiben mindenféle hülyeség előkerül, mindenki beszól mindenkinek, az olvasók is megkapják a magukét, Kanada is, jókat mosolyogtam végig, kifejezetten 100%-os élményt nyújtott.

Tőlem itt:
Scott Pilgrim kivételes átlagélete
Scott Pilgrim a világ ellen

Nekem ennyi: 10/10

Eredeti cím: Scott Pilgrim & the Infinite Sadness Megjelenés: 2006
Fordító: Somogyi Péter
Kiadó: Nyitott Könyvműhely
A kiadás helye: Budapest
A kiadás éve: 2010
A kötés típusa: papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Ár: 1990,-
ISBN-szám: 978-963-310-022-6

*a kapcsolati ábra a Scott Pilgrim facebook-csoport galériájából származik
Scott Pilgrim fb
a kapcsolati ábra pontos linkje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.