2010. december 16., csütörtök

Féléves lettem - mi volt eddig?


Az első, bár még nem igazi könyves, könyvtárral kapcsolatos bejegyzést egészen pontosan hat hónapja, június 16-án tettem közé, amolyan rövid bevezetésként a Papírrepülő hátterébe. Ezzel együtt 79 bejegyzés született meg, 2 várakozik megírásra, számtalan könyv pedig az elolvasásra. Sosem fog csökkenni. Mivel azért köztudott rólam (vagy még nem tudod, de most), mániákusan szeretem a rendszerezést, számvetést, statisztikát készítését (ezeket egy másik felületen végzem), amit most meg is fogok tenni a bloggal kapcsolatban.

47 bejegyzés szólt a könyvekről, az ezekre adott pontok megtekinthetők az Eddigi pontjaim menüpont alatt.
11 pedig a könyvtári témában íródott, elsősorban a Tudásközpontról (7).
6 játékban vettem részt, ami körbement a könyvesbloggerek körében, ezeknek nagyon örültem, mikor megkaptam tőletek.
13 bejegyzés kapta a 'közbevetés' címkét, könyvekkel, bloggal, nyereményekkel kapcsolatban.
Ez nagyjából le is fedi az összeset, vannak még potyaposztok, de most nem is ez a lényeg.

Igyekszem többféle szerzőtől többféle műfajban olvasni, ennek ellenére persze nekem is vannak kedvenc íróim és írónőim, bár nem mindenki fordult elő a blogon, de talán még változni fog a jövőben, plusz ha valakitől több könyvet is olvastam és írtam is róla, az meg nem jelenti azt, hogy a kedvencem, de érdekel. Ilyen pl Agota Kristof (3), Audrey Niffenegger (2), Douglas Coupland (3), Eve Ensler (2) és Marjane Satrapi (2). Közülük köztudottan A. Kristof és Coupland áll közel a szívemhez, de nagyon.

A 47 könyves bejegyzés között dominálnak a magyar (13) és az amerikai könyvek (14), de van még kanadai (4), francia (3), frankofón (3), argentin (2), angol (2), iráni (2), cseh (1), finn (1), norvég (1), német (1) is.

Általános jellemző, hogy szeretek kortárs regényeket olvasni, régi könyveket, klasszikusokat már nem nagyon szoktam, inkább még azt mondom, hogy a kortárs kultikus szerzők között van bepótolnivalóm, ezt érzem inkább prioritásnak, nem fogok Jókai Mórig visszanyúlni. Nagyon szeretem még a novellásköteteket, meg persze a képregényeket, amiknek igazán a rajongójává váltam az utóbbi időben (szombaton bekukkantok ide is ;)).

Voltak terveim, betervezett számok, mert azért ha úgy vesszük ez mind időbeli befektetés, még ha önkéntesen és kedvtelésből is csinálom, azért jó látni az eredményt, ahogy lépkedek előre az úton és nem akarok álszenteskedni, hogy de hát csak irkálok! Nem, nem csak. Gondolok itt a recenziós példányokra, amikből részben Lobo, nagyrészt a saját erőmből és összeszedett bátorságomból sikerült kialakítani a rendszert, azóta gondolom úgy, hogy igenis magunk irányítjuk az utunkat, vagy legalábbis igen nagy befolyásoló erővel bírunk rá, mert más nem fog előre lökdösni. Na meg persze érdemes figyelni a nyereményjátékokat.

Szeretem a blogomat, szeretem azt a külsőt, amit sikerült megalkotnom önmagamnak, szeretem a tartalmát, szeretem, ha hagytok valami megjegyzést, bár néha jól jönne még további visszajelzés "szakmailag", hogy hülyeség-e ez az egész vagy elmegy kategória :D, de jó csinálni, még ha néha kevésnek is tűnik a ráfordítható idő.

Mindenkinek csak így tovább és sok-sok féléves és éves szülinapot! :)

U.i.: köszönöm a 4000. látogatónak, hogy itt járt :*

5 megjegyzés:

  1. Én is imádom a statisztikákat és a rendszerezéseket. :)
    Hepi hálfbörzdéj. :)

    VálaszTörlés
  2. Jó, hát de te félig matekos vagy, úgy érthető. :D
    Köszi szépen. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm és viszont is ezt kívánom, ahogy nézem te is pár napja lettél féléves. :)

    VálaszTörlés
  4. A francba, tényleg!:)) És köszi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.