2011. április 26., kedd

Roger Hargreaves: Miss Fecsegő

"- Nos - kezdte Fecsegő kisasszonyka, és vett egy nagy levegőt..."

Biztosan vannak, akik már a magyar megjelenés előtt is ismertek egy-egy karaktert, gondoljunk itt csak a pólókra, pulcsikra, amiket kapni lehetett az egyik ruházati boltban meg biztos más helyen is, szóval nekem is itt tűnt fel Little Miss Sunshine és a gyerekes oldalamnak rögtön megtetszett. Most pedig Magyarországra is megérkeztek a karakterek, legalábbis egyelőre nyolc, négy Miss és négy Mr., meglepő módon az Agave Kiadótól, akiktől nem megszokottak a gyerekkönyvek. A Mr. Men-sorozat azonban nagyon is szerethető, a felnőttek is vidáman lapozgathatják.

A Miss Fecsegő pár napját elmesélő kis könyvecskében a munkakeresés (és megtartás) nehézségeit ismerhetjük meg játékos formában, megjelennek vendégek is, akik szintén külön kötet főszereplői is, ami feldobja a dolgot, szeretem az összefonódást. A fecsegés persze nem túl előnyös tulajdonság egy munkahelyen, erről szólnak a dialógusok, a befejezéssel sincsen gondom, egy kis félmosollyal csuktam be a kötetet. Azért fél csak, mert a kiadást nem tartom túl jónak.

Szerintem nem gyerekbarát, mivel szimplán kartonált és vékonysága miatt könnyen gyűrődik, illetve egy párévesnek ha egyedül marad vele, nem nehézség kárt okozni benne, így csak szigorúan anya kezébe való, aztán meg vissza a legfelső polcra. Miközben igenis örülnék, ha ezeket a köteteket lapozgatná az egyelőre nemlétező gyerekem, de ahhoz tartósabb kivitel kellene. Konkrétan a mérete egy CD-borítónyi, aminél még a gyógyszertárban kapott ajándékkönyv is nagyobb és keménytáblás, szóval sajnálom a dolgot, nem tudom miért erre esett a választás, de sejtem.

Ettől függetlenül mindenkit csak bátorítanék arra, hogy ismerjék meg ezt az új sorozatot, mert érdemes, csak vigyázzatok rá nagyon. :)

Háttérinfók a figurák keletkezéséről: link

Minden karakter leírása, tulajdonságai: link

A könyvet köszönöm az Agave-nak!


Nekem ennyi: 7/10

Eredeti cím: Little Miss Chatterbox
Megjelenés: 1984
Fordító: F. Nagy Piroska
Kiadó: Agave Könyvek
A kiadás helye: Budapest
A kiadás éve: 2011
A kötés típusa: papírkötés
Oldalszám: 36
Ár: 880,-
ISBN-szám: 978-61-5504-910-1

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.