2010. december 23., csütörtök

Nancy Madore: Megigézve - Erotikus esti mesék hölgyeknek


"Kizárólag 18 éves kor fölött ajánljuk!"

A szerző fogott pár klasszikus mesét, amiket felújított, átalakított annak érdekében, hogy a különböző szexuális fantáziákat közöljön velük, elsősorban nőknek szólóan. Mégpedig azért nekik, mert általában véve sajnos még mindig igaz, hogy a nők kevésbé merik kimondani a vágyaikat, sokan alávetik magukat a férfiak/férjük igényeinek és nem merik vállalni önmagukat.

A 13 erotikus mesében felbukkan többek között Hófehérke, Hamupipőke, Hófehérke mostohája, Aranyhaj, a Kékszakállú herceg, a Szépség és a Szörnyeteg, valamint különböző helyzeteket szimbolizálva a rút kiskacsa, a libapásztorlányka, és a megátkozott herceg. Témákat tekintve, párosítások nélkül írom, Madore feldolgozta az édeshármas, a szado-mazo, a szerepjáték, a swinger-játék, a csoportos jelenetek gondolatát. Azért szerencsére nem maradt csak ennyire szimplán a felszínen, előkerülnek komolyabb témák is a női szerepekkel, férfi-nő (birtok)viszonyával kapcsolatban, azonban egy a bökkenő, hogy mindez nagyon változó színvonalon.

Az archaikus szóhasználat, népmesei szófordulatok ellövése nem mindig helyénvaló, néha keveredik a középkor a modern világgal abszolúte komolytalan módon, ami ezáltal nevetségessé teszi a mesét, még ha maga a "cselekmény" igényesen is van kidolgozva. Az elbeszélői mód is gyakran váltakozik, valamint az, hogy mikor és lépünk át egyik helyzetből a másikba, egyszerűen azt éreztem, hogy próbálkozik a szerző, nagyon is, csak még gyerekcipőben jár. Ennek ellenére magával az erotikus részekkel szerintem nincs nagy baj, szépen és cseppet sem közönségesen, kegyetlenül vannak bemutatva a helyzetek, de nálam is a Macska+Egér húzta ki majdnem a gyufát, néha sok volt, de összességében ízlésesek a mesék. Amivel kifejezetten elégedett voltam elejétől a végéig az a Naptól Keletre, Holdtól nyugatra, a Tükröm, tükröm és A kis libapásztorlányka, A rút kiskacsa pedig aranyos és kedves úgy, ahogy van.

Mivel azért jó az alapötlet, és ajánlanám is megismerésre nem csak a lányoknak, hanem az ellenkező nemnek is, szívesen olvasnám majd a második kötetét is magyar fordításban, és ráadásul ezeknek még a borítója is ízléses.

A könyvet köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak!

Nekem ennyi: 7/10

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
A kiadás helye: Szeged
A kiadás éve: 2010
A kötés típusa: papírkötés
Oldalszám: 248 oldal
Ár: 2299,-
ISBN-szám: 978-963-2452-52-4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.